3-fas spotlights med LED ersätter skenbelysning

Under förra veckan bytte vi på belysningsföretaget Xcen ut skenbelysningen i en golfbutik i Skåne. Den gamla belysningen bestod av 24st halogenspotlights för belysningsskena med en ovanlig och dyr halogenljuskälla. När dessa ljuskällor gick sönder dröjde det därför alltid länge innan de trasiga lamporna byttes till nya ljuskällor. Spotlightsen satt monterade på standard gråa Erco 3fas skenor som satt dikt an i taket.

Butiken bedömdes också av de som jobbade där och av besökarna som mörk. Ljuset i butiken var inte tillräckligt.

För att få till bra ljus i butiken och mer hållbar belysning bestämde vi att byta alla gamla armaturer till 3-fas led spotlights för skena. Vi satte också upp 5 meter extra belysningsskenor på strategiska ställen för att få mer och bättre riktad belysning. Framför allt saknades det tidigare belysning vi de två entréerna vilket fick butiken att inte kännas så välkomnande. Dessutom var det väldigt lite ljus på väggen längst in bakom kassan, och där sattes extra strömskenor också upp.

Golfprodukter används utomhus och för att återspegla ljuset utomhus valde vi färgtemperaturen 4000K istället för mer varmvitt ljus på 3000K som det varit tidigare i butiken. Dessutom ser golfklubbor, som ofta är krom, silver och svart, bättre ut i belysning med färgtemperatur 4000K. Det blir mer bling i ljuset och produkterna.

Eftersom takhöjden endast var 2,50 så behövdes inga stora 3-fas spotlights utan vi körde på den mycket prisvärda ledspotlighten TR-80 på 14W. Vi ökade från 24 spotlights till 32st och kunde ljussätta butiken med dessa så att viktiga produkter blev betydligt bättre exponerade. Här kan ni handla denna belysning för kontaktskenor

Se före efter bilder här under på hur ljuset förbättrades i butiken.

bokskogen-greenfeeentren-fore

3-fas spotlights i butik

bokskogen-entren-foreled spotlight i butik